Feltöltve:

Ribizlis szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

vaníliás pudingpor2 kupica
tej6 dl
cukor7 dekagramm
ribizli25 dekagramm
tejszín2 dl
habfixáló0.5 csomag

Tészta

Ráma5 dekagramm
liszt40 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás2 darab
szódabikarbóna1 kávéskanál
méz1 evőkanál

Díszítés

csokoládélevélkék1 darab

A tepsi kenése

Ráma1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és 2 cipót készítünk belőle. A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és Ramával megkent, meglisztezett tepsi hátoldalán külön-külön, világossárgára sütjük.

  2. 2. lépés

    A pudingport a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. A ribizlit leszemezzük, 10 dkg-ot szitán áttörünk, hozzáadunk 10 dkg szemes ribizlit és a pudinghoz keverjük.

  3. 3. lépés

    Az egyik lapot megkenjük a ribizlis krémmel és rátesszük a másik lapot. A tejszínt a habfixálóval elkeverjük, felverjük és bevonjuk vele a süti tetejét.

  4. 4. lépés

    Csokoládélevélkékkel és a maradék ribizliszemekkel díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 600"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem