Feltöltve:

Ribizlis szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

vaníliás pudingpor2 kupica
tej6 dl
cukor7 dekagramm
ribizli25 dekagramm
tejszín2 dl
habfixáló0.5 csomag

Tészta

Ráma5 dekagramm
liszt40 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás2 darab
szódabikarbóna1 kávéskanál
méz1 evőkanál

Díszítés

csokoládélevélkék1 darab

A tepsi kenése

Ráma1 darab

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és 2 cipót készítünk belőle. A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és Ramával megkent, meglisztezett tepsi hátoldalán külön-külön, világossárgára sütjük.

2. lépés

A pudingport a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. A ribizlit leszemezzük, 10 dkg-ot szitán áttörünk, hozzáadunk 10 dkg szemes ribizlit és a pudinghoz keverjük.

3. lépés

Az egyik lapot megkenjük a ribizlis krémmel és rátesszük a másik lapot. A tejszínt a habfixálóval elkeverjük, felverjük és bevonjuk vele a süti tetejét.

4. lépés

Csokoládélevélkékkel és a maradék ribizliszemekkel díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem