Feltöltve:

Ribizlis sütemény

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

ribizli, lehet mélyhűtött is50 dekagramm
tojásfehérje3 darab
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
porcukor15 dekagramm
tört mandula10 dekagramm
Rama a formához1 kevés
finomliszt1 kevés
porcukor1 darab

A tésztához

liszt20 dekagramm
cukor5 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tojás1 darab

Elkészítés

1. lépés

A sütőt előmelegítjük, a sütőformát kikenjük Ramával. A lisztet tálba szitáljuk, és a cukorral, a Ramával meg a tojással gyorsan sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, a formába igazítjuk, és 3 cm magas peremet készítünk neki. Hűtőbe tesszük. A ribizlit megmossuk, illetve felengedjük. A tojásfehérjét sóval habbá verjük, közben beleszórjuk a vaníliás cukrot és a porcukor felét. A maradék porcukrot az aprított mandulával a tojáshabhoz adjuk. A ribizlit a hab felével elkeverjük, és egyenletesen elsimítjuk az omlós tésztalapon, majd a süteményt 175 fokon 20 percig sütjük. A maradék habot kanállal felhőszerűen eloszlatjuk a torta tetején, és újabb 20 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült a finomság, még 10 percig állni hagyjuk a résnyire nyitott sütőajtóban. Amikor kicsit hűlt, kivesszük a formából és meghintjük porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem