Feltöltve:

Ribizlis pite

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt60 dekagramm
sütőpor2 darab
főtt, áttört burgonya25 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor10 dekagramm
vanilincukor2 darab
tojás2 darab
tej3 evőkanál

krem

ribizli60 dekagramm
víz2 dl
cukor25 dekagramm
Ráma6 dekagramm
liszt10 dekagramm
tojássárgája2 darab
kókuszreszelék10 dekagramm
2 csipetnyi
tojásfehérje keményre vert habja4 darab
tojássárgája a tetejét megkenni2 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sütőporral elkeverjük.

2. lépés

Eldolgozzuk a főtt, áttört burgonyával, Ramával, cukorral, vanilinnal, a két egész tojással és a tejjel. Jól összegyúrjuk.

3. lépés

A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a tepsi méretére úgy, hogy kis pereme legyen.

4. lépés

A leszemezett, megmosott ribizlit a vízben a cukorral jól összefőzzük.

5. lépés

Kikeverjük a Ramát a liszttel és a tojássárgával, hozzáadjuk a kókuszt és belekeverjük a kihűlt ribizlipépbe.

6. lépés

A sóval felverjük a 4 tojásfehérjét és a keverékhez adjuk. Ráterítjük a tésztalapra. (Nem kell megijedni, kicsit folyós.)

7. lépés

A maradék 1/3 tésztát is a tepsi méretére nyújtjuk, befedjük vele a krémet.

8. lépés

Tojássárgával megkenjük a tetejét. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel, majd 35-40 percig sütjük 180°C-on.

9. lépés

Kihűlés után a tetejét porcukorral szórjuk meg.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem