Feltöltve:

Ribizlis pite

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt60 dekagramm
sütőpor2 darab
főtt, áttört burgonya25 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor10 dekagramm
vanilincukor2 darab
tojás2 darab
tej3 evőkanál

krem

ribizli60 dekagramm
víz2 dl
cukor25 dekagramm
Ráma6 dekagramm
liszt10 dekagramm
tojássárgája2 darab
kókuszreszelék10 dekagramm
2 csipetnyi
tojásfehérje keményre vert habja4 darab
tojássárgája a tetejét megkenni2 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a sütőporral elkeverjük.

  2. 2. lépés

    Eldolgozzuk a főtt, áttört burgonyával, Ramával, cukorral, vanilinnal, a két egész tojással és a tejjel. Jól összegyúrjuk.

  3. 3. lépés

    A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a tepsi méretére úgy, hogy kis pereme legyen.

  4. 4. lépés

    A leszemezett, megmosott ribizlit a vízben a cukorral jól összefőzzük.

  5. 5. lépés

    Kikeverjük a Ramát a liszttel és a tojássárgával, hozzáadjuk a kókuszt és belekeverjük a kihűlt ribizlipépbe.

  6. 6. lépés

    A sóval felverjük a 4 tojásfehérjét és a keverékhez adjuk. Ráterítjük a tésztalapra. (Nem kell megijedni, kicsit folyós.)

  7. 7. lépés

    A maradék 1/3 tésztát is a tepsi méretére nyújtjuk, befedjük vele a krémet.

  8. 8. lépés

    Tojássárgával megkenjük a tetejét. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel, majd 35-40 percig sütjük 180°C-on.

  9. 9. lépés

    Kihűlés után a tetejét porcukorral szórjuk meg.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem