liszt | 60 dekagramm |
sütőpor | 2 darab |
főtt, áttört burgonya | 25 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
cukor | 10 dekagramm |
vanilincukor | 2 darab |
tojás | 2 darab |
tej | 3 evőkanál |
ribizli | 60 dekagramm |
víz | 2 dl |
cukor | 25 dekagramm |
Ráma | 6 dekagramm |
liszt | 10 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
kókuszreszelék | 10 dekagramm |
só | 2 csipetnyi |
tojásfehérje keményre vert habja | 4 darab |
tojássárgája a tetejét megkenni | 2 darab |
A lisztet a sütőporral elkeverjük.
Eldolgozzuk a főtt, áttört burgonyával, Ramával, cukorral, vanilinnal, a két egész tojással és a tejjel. Jól összegyúrjuk.
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a tepsi méretére úgy, hogy kis pereme legyen.
A leszemezett, megmosott ribizlit a vízben a cukorral jól összefőzzük.
Kikeverjük a Ramát a liszttel és a tojássárgával, hozzáadjuk a kókuszt és belekeverjük a kihűlt ribizlipépbe.
A sóval felverjük a 4 tojásfehérjét és a keverékhez adjuk. Ráterítjük a tésztalapra. (Nem kell megijedni, kicsit folyós.)
A maradék 1/3 tésztát is a tepsi méretére nyújtjuk, befedjük vele a krémet.
Tojássárgával megkenjük a tetejét. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel, majd 35-40 percig sütjük 180°C-on.
Kihűlés után a tetejét porcukorral szórjuk meg.
Hozzászólások