Feltöltve:

Ribizlis pite

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelékhez

ribizlilekvár5 evőkanál
darált mandula50 gramm
ribizli600 gramm

Ezenkívül

citrom reszelt héja1 darab
étkezési keményítő30 gramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor75 gramm
tojás2 darab
habtejszín100 milliliter
krémsajt250 gramm

Tésztához

búzaliszt150 gramm
víz4 evőkanál
lágy Rama100 gramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
porcukor1 púpos kávéskanál
darált mandula50 gramm
sütőpor1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

A ribizlit megmossuk és leszemezzük. A sütőformát (30cm átmérőjű sütőforma) kikenjük Ramával. A sütőt előmelegítjük. A lisztet a sütőporral, a mandulával elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük.

2. lépés

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb 34 cm-es körlappá nyújtjuk, majd az előkészített formába fektetjük úgy, hogy a tészta széle a forma oldalára feküdjön. A tésztát a lekvárral megkenjük, a mandulával megszórjuk, majd a ribizliszemeket egyenletesen elosztjuk rajta.

3. lépés

Végül a maradék hozzávalókat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük, majd a ribizli tetején egyenletesen elsimítjuk.

4. lépés

A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk és a süteményt megsütjük. A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem