tojás | 3 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
sütőcukor | 12 dekagramm |
cukor | 5 dekagramm |
finomliszt | 6 csapott evőkanál |
kakaópor | 2 csapott evőkanál |
sütőpor | 0.5 teáskanál |
tejszín | 2 pohár |
gyümölcspálinka | 4 evőkanál |
ribizli | 30 dekagramm |
cukorgyöngy | 1 adag |
sütőpapír | 1 darab |
40x40 cm-es tepsi | 1 darab |
A sütőt 180 fokra, (gázsütő: 2 fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük a sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből 3 ek. hideg vízzel kemény habot verünk. Lassú keverés közben hozzáadunk csipetnyi sót, vaníliás cukrot és sütőcukrot. Belekeverjük a tojássárgát, beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Belekeverjük a tojássárgát, beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A tepsibe öntjük a kakaós masszát, elsimítjuk és kb. 15 percig sütjük. Kissé bevizezünk egy tiszta konyharuhát, majd alaposan kicsavarjuk. A tésztát ráborítjuk, a lelógó konyharuha széleket ráhajtjuk a piskótára és hűlni hagyjuk.
Közben a ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük. Kemény habbá verjük a tejszínt az 5 dkg cukorral. A piskótát meglocsoljuk a gyümölcspálinkával, vagy rummal, rákenjük a tejszínhab kétharmadát és megszórjuk ribizlivel.
Feltekerjük a tésztát, tálra rakjuk, beborítjuk a maradék tejszínnel. Cukorgyönggyel, vagy csokoládéreszelékkel megszórva tálaljuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Hozzászólások