Feltöltve:

Ribizlis mandulatorta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma15 dekagramm
cukor40 csapott mokkáskanál
tojás4 darab
darált mandula30 dekagramm
sütőpor1 púpos evőkanál
ribizli50 dekagramm
zselatin (piros)8 lap
fekete ribizli2.5 dl
tejszín4 dl

Elkészítés

1. lépés

A Ramát, 20 dkg cukrot, a tojásokat, a mandulát és a sütőport simára keverjük. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megsült rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. A ribizliből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A zselatint előírás szerint vízbe áztatjuk, a ribizlilevet felforrósítjuk 20 dkg cukorral és a zselatint felolvasztjuk benne. Belekeverjük a ribizlit és kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Kemény habbá verjük a tejszínt és a megkocsonyásodott ribizlis masszát belekeverjük. A tészta felső harmadát levágjuk és szétmorzsoljuk. A maradék köré kapcsoljuk a forma oldalát és megkenjük a krémmel. Rászórjuk a tésztamorzsát és feldíszítjük a tetejét a félretett ribizliszemekkel. Kb. 4 órára a hűtőbe tesszük. Ezután szeletekre vágva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem