Feltöltve:

Ribizlis mákos szelet

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Linzertésztához

liszt30 dekagramm
sütőpor1 csomag
Ráma22 dekagramm
cukor10 dekagramm
egész tojás1 darab
citrom1 darab
őrölt fahéj1 kevés

Töltelékhez

cukor20 dekagramm
tojás3 darab
darált mák15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
ribizli20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A ribizlis, mákos linzerhez szükséges liszthez adunk 1 csomag sütőport, Ramát, cukrot, egy egész tojást, egy citrom reszelt héját és levét, valamint a fahéjat. Mindezeket jól összegyúrjuk. A tészta egyharmadát félretesszük, a többi részét kinyújtjuk, és kikent tepsibe simítjuk.

2. lépés

Elkészítjük a tölteléket, amihez a cukrot kikeverjük a 3 tojássárgával, a darált mákkal, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a 3 tojás keményre vert habját is. Rákenjük a tésztára, majd meghintjük a ribizlivel.

3. lépés

Ha nem szeretjük a benne lévő magokat, akkor előbb hevítsük fel, majd szitán törjük át, így egy lekvár jellegű pépet kapunk, amivel megkenhetjük a tésztát.

4. lépés

Amikor ezzel a művelettel elkészültünk, a félretett tésztából pálcikákat sodrunk és ezekkel berácsozzuk a tésztánkat. A rácsokat tojással megkenjük. Ha ezzel is megvagyunk, süthetjük a ribizlis mákost.

5. lépés

Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd szeletelhetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem