Feltöltve:

Ribizlis lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

túró80 dekagramm
olaj8 evőkanál
tojás2 darab
cukor20 dekagramm
liszt40 dekagramm
sütőpor0.5 teáskanál
tej4 evőkanál
ribizli50 dekagramm
ribizlizselé6 evőkanál
törkölypálinka2 evőkanál
kókuszreszelék4 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
citromlé6 evőkanál
citrom reszelt héja0.5 darab
színtelen zselatin6 lap

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Szűrőbe téve csepegtessünk le 30 dkg túrót, majd enyhén nyomkodjuk ki. Ezután az olajjal, a tojásokkal, a 10 dkg cukorral, a liszttel, a sütőporral és a tejjel gyúrjuk sima tésztává. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a tésztát terítsük ki rajta, és a sütő középső szintjén kb. 30 perc alatt süssük meg. Közben a ribizlit mossuk meg, és csepegtessük le. Néhány fürtöt tegyünk félre a díszítéshez. A ribizlizselét a törkölypálinkával forrósítsuk fel, és a kész süteményalapot kenjük meg vele. Terítsük rá a ribizlit és a kókuszreszeléket. Keverjük össze a maradék túrót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot, a citromlevet és héjat. A zselatint áztassuk be, nyomkodjuk ki, kevés meleg vízben oldjuk fel, és keverjük a túróba. Kenjük a süteményre, amelyet utána tegyünk a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt díszítsük ribizlifürtökkel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem