Feltöltve:

Ribizlis, krémes sütemény

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

5 tojásból sütött piskóta1 lap
tej0.5 liter
gríz0.5 marék
Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
ribizli1 darab

Elkészítés

1. lépés

Öt tojásból piskótát sütünk a szokott módon. Lapjában kettévágjuk és a következő krémmel töltjük meg. 0,5 l tejben bőven mért fél marék grízt jól elfőzünk, majd félretesszük hűlni. Közben többször megkeverjük. 25 dkg Ramát 25 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverünk és a hideg tejbegrízzel összekeverjük. Ebből a krémből annyit félreteszünk, hogy a tetejét be tudjuk majd kenni a süteménynek. A többi krémbe jól megmosott, lecsurgatott, lecsumázott ribizlit keverünk és a piskótát megtöltjük. Tetejét a félretett krémmel kenjük be és ribizliszemekkel megszórjuk. Majdnem kocka alakú szeletekre vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem