Ribizlis kefír
Ribizlis kefír
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • ribizli - 25 dekagramm
  • kefír - 2 pohár
  • folyékony édesítő - 30 csepp
  • zselatin - 1 evőkanál
  • tejszín - 2 dl

Elkészítés:

  1. A ribizlit megtisztítjuk. A kefírt, az édesítőt, a zselatint és a ribizlit elkeverjük, majd lassú tűzön, kevergetve főzzük, amíg a zselatin elolvad. Nem szabad forralni.
  2. A tűzről levéve szitán átszűrjük, a ribizlit pedig áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk.
  3. Kis kuglófformákba öntjük és a mélyhűtőbe tesszük egy órára. A forma végül is lehet bármi más is. Tálalás előtt a formát forróvízbe mártjuk és kiborítjuk.