Feltöltve:

Ribizlis joghurttorta

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma7.5 dekagramm
babapiskóta10 dekagramm
mogyorókrémmel töltött ostyarúd15 darab
málnaízű zselépor2 csomag
zsírszegény joghurt5 dl
citromlé3 evőkanál
cukor20 dekagramm
ribizli25 dekagramm
tejszín5 dl

Elkészítés

1. lépés

A babapiskótákat az ostyarudakkal együtt szétmorzsoljuk, vagy bekötött szájú nejlonzacskóban sodrófával összetörjük. A morzsát a megolvasztott Ramával összedolgozzuk, majd olajjal egyenletesen kikent, 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A 2,5 dl vízzel elvegyített zseléport 5-10 percig állni hagyjuk. Közben a joghurtot a citromlével kikeverjük. A cukrot a zselés oldatba vegyítjük, majd kevergetve feloldódásig hevítjük, ne főzzük, végül félrehúzzuk és kihűtjük. A megmosott, lecsöpögtetett ribizlit leszemezzük. A zselét a joghurttal összekeverjük. 4 dl tejszínt kemény habbá verünk és a ribizlivel együtt, (néhány szemet a díszítéshez félretéve) a dermedő joghurtkrémbe forgatjuk. A tortaformába simítjuk és 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. A megmaradt tejszínt felverjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A tortát a karima eltávolítása után tortatálra csúsztatjuk és tejszínnel díszítjük. A kész tortát ribizlivel és csokoládédarával dekoráljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem