Feltöltve:

Ribizlis joghurttorta

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

Ráma7.5 dekagramm
babapiskóta10 dekagramm
mogyorókrémmel töltött ostyarúd15 darab
málnaízű zselépor2 csomag
zsírszegény joghurt5 dl
citromlé3 evőkanál
cukor20 dekagramm
ribizli25 dekagramm
tejszín5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A babapiskótákat az ostyarudakkal együtt szétmorzsoljuk, vagy bekötött szájú nejlonzacskóban sodrófával összetörjük. A morzsát a megolvasztott Ramával összedolgozzuk, majd olajjal egyenletesen kikent, 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A 2,5 dl vízzel elvegyített zseléport 5-10 percig állni hagyjuk. Közben a joghurtot a citromlével kikeverjük. A cukrot a zselés oldatba vegyítjük, majd kevergetve feloldódásig hevítjük, ne főzzük, végül félrehúzzuk és kihűtjük. A megmosott, lecsöpögtetett ribizlit leszemezzük. A zselét a joghurttal összekeverjük. 4 dl tejszínt kemény habbá verünk és a ribizlivel együtt, (néhány szemet a díszítéshez félretéve) a dermedő joghurtkrémbe forgatjuk. A tortaformába simítjuk és 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. A megmaradt tejszínt felverjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A tortát a karima eltávolítása után tortatálra csúsztatjuk és tejszínnel díszítjük. A kész tortát ribizlivel és csokoládédarával dekoráljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem