háztartási keksz | 35 dekagramm |
natúr joghurt | 0.5 liter |
Ráma | 17.5 dekagramm |
ribizlilekvár | 1 darab |
ribizli | 20 dekagramm |
kakaópor | 5 dekagramm |
tej | 2 dl |
zselatinfix, amit nem kell melegíteni | 1 csomag |
növényi tejszín | 0.5 liter |
porcukor (kb) | 10 dekagramm |
meggy (befőtt is lehet) | 1 adag |
csokiforgács | 1 darab |
kapcsos tortaforma | 1 darab |
sütőpapír | 1 darab |
A háztartási kekszet törjük össze zacskóban két konyharuha között, klopfolóval. A kekszet morzsoljuk össze a Ramával, kevés porcukorral és 2 dl tejjel. A masszát nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, majd tegyük be a hűtőbe.
A natúr joghurtot keverjük össze az átpasszírozott ribizlivel, majd a zselatinfix felével. Verjük fel a növényi tejszínt egy kevés porcukorral. A felvert tejszín felét keverjük össze óvatosan a ribizlis joghurttal, majd lapátoljuk rá a kekszre a tortaformába, majd tegyük vissza a hűtőbe.
A kakaóból, 2 evőkanál porcukorból és 5 dkg Ramából készítsünk csokimázat.
Ha már megdermedt a joghurtos krém a hűtőben, vékonyan kenjük rá, majd ismét tegyük vissza a hűtőbe további 15 percre.
Ha a csokimáz is megdermedt, vonjuk be a tortát tejszínnel és díszítsük néhány gyümölccsel.
Hozzászólások