Feltöltve:

Ribizlis joghurtkocka

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

marcipánmassza30 dekagramm
tojás5 darab
zselatin vagy 36 gramm12 lap
sovány joghurt1000 gramm
vaníliás cukor1 csomag
cukor9 dekagramm
narancslé3 evőkanál
tejszín300 gramm
leszemezett ribizli15 dekagramm
piros gyümölcskocsonyapor1 evőkanál
Rama a kenéshez1 kevés
alufólia a keretnek1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A robotgép habverőjével a tálba reszelt marcipánt 2 tojással kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a többi tojást és sűrűn folyó masszává keverjük kb. 5 perc alatt.

2. lépés

Egy 32x39 cm-es tepsi felét fóliasínnel keresztbe elválasztjuk és kikenjük. A tésztát a kikent részre simítjuk és 200 fokra (légkeverésesnél 175 fokra) előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

3. lépés

A joghurtot a vaníliás cukorral ízesítjük és hozzáadjuk a narancslevet. Az utasítás szerint feloldott zselatint 3 ek. joghurttal elegyítjük, majd a többi joghurthoz adjuk és hűtőbe állítjuk. A tejszínt habbá verjük és a dermedő joghurtba forgatjuk.

4. lépés

A tészta köré fóliakeretet állítunk. Rásimítjuk a krémet és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. A maradék cukorral előzőleg elvegyített gyümölcskocsonyaport 2 ek. vízben feloldjuk, majd 1 dl forró vízbe keverjük és felforraljuk.

5. lépés

A süteményt a keret eltávolítása után 15 kockára vágjuk. A ribizlit a kocsonyába forgatjuk és a kockákon elosztjuk, majd kb. 30 percre behűtjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem