Feltöltve:

Ribizlis joghurtkocka

timer 40
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

marcipánmassza30 dekagramm
tojás5 darab
vagy, 36 g zselatin12 lap
sovány joghurt1 kilogramm
vaníliás cukor1 csomag
cukor9 dekagramm
narancslé3 evőkanál
tejszín300 gramm
leszemezett ribizli15 dekagramm
piros gyümölcskocsonyapor1 evőkanál

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab
erős alufólia1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A tálba reszelt marcipánt 2 tojással kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a többi tojást, és sűrűn folyó masszává keverjük, (kb. 5 perc). Egy 32x39 cm-es tepsi felét fóliasínnel keresztben leválasztjuk, és kikenjük. A tésztát a kikent részre simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A joghurtot a vaníliás cukorral meg a 7 dkg cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a narancslevet. Az utasítás szerint feloldott zselatint 3 ek. joghurttal elvegyítjük, majd a többi joghurthoz adjuk, és a hűtőbe állítjuk. A tejszínt habbá verjük, és a dermedő joghurtba forgatjuk. A tészta köré fóliakeretet állítunk. Rásimítjuk a krémet, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. A maradék cukorral előzőleg elvegyített gyümölcskocsonyaport 2 ek. vízben feloldjuk, majd 1 dl forró vízbe keverjük, és felforraljuk. A süteményt a keret eltávolítása után 15 kockára vágjuk. A ribizlit a kocsonyába forgatjuk, és a kockákon elosztjuk, kb. 30 percre behűtjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem