Feltöltve:

Ribizlis, habos sütemény

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás3 darab
cukor15 darab
vaníliás cukor1 csomag
liszt25 dekagramm
sütőpor2 teáskanál
dkg.Rama5 darab
tej5 evőkanál
1 csipetnyi
ribizli80 dekagramm
cukor20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat 3 ek. forró vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a 15 dkg. cukrot és az egy cs. vaníliás cukrot. A Ramát felolvasztjuk és langyosan a sütőporos liszttel és a tejjel a tojásmasszához keverjük. A tésztát Ramával kikent közepes tepsibe simítjuk, 200 fokon 15 percig sütjük. Közben a tojásfehérjékből a csipet sóval, apránként a 20 dkg cukrot hozzáadva kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a leszemezett ribizlit. A süteményre kenjük és 150 fokon tovább sütjük 15-20 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem