Feltöltve:

Ribizlis, habos fagyitorta

timer 3
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás6 darab
cukor8 evőkanál
víz3 evőkanál
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

krem

tejszínes pudingpor1 csomag
cukor15 dekagramm
ribizliszörp1 dl
tej2 dl
Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm

Tetejére

tejszín0.5 liter
ribizliszemek1 darab
citromfűlevél1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat külön választjuk, a fehérjét 3 ek. cukorral habbá verjük, a sárgáját 5 ek. cukorral kikeverjük, majd a két masszát óvatosan összekeverjük és hozzáadjuk a sütőporral elkevert 6 ek. lisztet. Ramával kikent és lisztezett tortaformában megsütjük. Krém készítése: a pudingport a cukorral egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a ribizliszörpöt és a tejet. Sűrű péppé főzzük, folytonosan kevergetve. A Ramát a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt pépet apránként hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a hűtőbe tesszük fél órára. A tortalapot két részre osztjuk, a lapokat összerakjuk a krémmel. Az oldalát és a tetejét bevonjuk tejszínhabbal. Habrózsákkal, ribizliszemekkel, citromfűlevéllel díszítjük, majd fagyasztjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem