Feltöltve:

Ribizlis, habos fagyitorta

timer 3
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás6 darab
cukor8 evőkanál
víz3 evőkanál
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

krem

tejszínes pudingpor1 csomag
cukor15 dekagramm
ribizliszörp1 dl
tej2 dl
Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm

Tetejére

tejszín0.5 liter
ribizliszemek1 darab
citromfűlevél1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat külön választjuk, a fehérjét 3 ek. cukorral habbá verjük, a sárgáját 5 ek. cukorral kikeverjük, majd a két masszát óvatosan összekeverjük és hozzáadjuk a sütőporral elkevert 6 ek. lisztet. Ramával kikent és lisztezett tortaformában megsütjük. Krém készítése: a pudingport a cukorral egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a ribizliszörpöt és a tejet. Sűrű péppé főzzük, folytonosan kevergetve. A Ramát a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt pépet apránként hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a hűtőbe tesszük fél órára. A tortalapot két részre osztjuk, a lapokat összerakjuk a krémmel. Az oldalát és a tetejét bevonjuk tejszínhabbal. Habrózsákkal, ribizliszemekkel, citromfűlevéllel díszítjük, majd fagyasztjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem