Feltöltve:

Ribizlis gofri

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Gofrihoz

liszt40 dekagramm
sütőpor1 csomag
tojás3 darab
Ráma12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
cukor12 dekagramm
1 csipetnyi
tej0.5 liter
citrom reszelt héja1 darab

Ribizliszörphöz

ribizli1 darab
cukor1 darab

Díszítéshez

tejszínhab1 darab
ribizli1 darab

Elkészítés

1. lépés

Gofri: a liszthez keverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a Ramát, sót, a kétféle cukrot, a 1/2 liter tejet és a citrom héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjéjét keményre verjük és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben, kb. 4 perc alatt megsül. A megsült gofrira tejszínhabot teszünk, meglocsoljuk ribizliszörppel és pár szem ribizlivel díszíthetjük. Ribizliszörp: megtisztítjuk és megmossuk a ribizlit, összeturmixoljuk, majd hűvös helyen egy napig pihenni hagyjuk. Másnap leszűrjük, megmérjük a gyümölcslevet és ugyanannyi súlyú cukorral felforraljuk, kb 15-20 perc alatt. Kis lángon főzzük, majd üvegekbe töltjük és azonnal légmentesen lezárjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem