tojás | 4 darab |
---|---|
cukor | 250 gramm |
vaníliacukor | 1 csomag |
só | 1 darab |
liszt | 140 gramm |
sütőpor | 2 teáskanál |
kakaópor | 2 teáskanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
---|---|
tej | 500 milliliter |
tojássárga | 5 darab |
cukor | 100 gramm |
liszt | 30 gramm |
zselatinlap | 2 darab |
ribizli | 250 gramm |
csokireszelék | 100 gramm |
Ribizlis finomság a Desszertek kategóriában
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét 25 g cukorral felverjük. A tojássárgákat külön keverjük ki 100 g cukorral, a vaníliás cukorral és egy késhegynyi sóval, amikor megvan, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjének a felét. A másik feléhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és az egészet hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük és kb. 12-15 percig sütjük. Utána kivesszük, egy tálra tesszük és hagyjuk kihűlni. A vaníliás cukrot beletesszük a tejbe és felforraljuk. A tojássárgát és a cukrot addig keverjük amíg összeáll, majd hozzáadjuk a lisztet. A tejet rátöltjük a tojássárgás masszára. Az egészet egy tálba töltjük és takaréklángon hagyjuk a krémet megduzzadni, de nem főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk a beáztatott zselatinlapot feloldódni benne és hagyjuk amíg összeáll, majd hozzáadjuk a megmosott ribizlit. Lehűtjük és betöltjük a tésztába. A lapot kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a felső lapot, azt is megkenjük krémmel és 2 órára hideg helyre tesszük. Csokireszelékkel és ribizligerezdekkel díszítjük.