Feltöltve:

Ribizlis finomság

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor250 gramm
vaníliacukor1 csomag
1 darab
liszt140 gramm
sütőpor2 teáskanál
kakaópor2 teáskanál

krem

vaníliás cukor1 csomag
tej500 milliliter
tojássárga5 darab
cukor100 gramm
liszt30 gramm
zselatinlap2 darab
ribizli250 gramm
csokireszelék100 gramm

Ribizlis finomság a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét 25 g cukorral felverjük. A tojássárgákat külön keverjük ki 100 g cukorral, a vaníliás cukorral és egy késhegynyi sóval, amikor megvan, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjének a felét. A másik feléhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és az egészet hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük és kb. 12-15 percig sütjük. Utána kivesszük, egy tálra tesszük és hagyjuk kihűlni. A vaníliás cukrot beletesszük a tejbe és felforraljuk. A tojássárgát és a cukrot addig keverjük amíg összeáll, majd hozzáadjuk a lisztet. A tejet rátöltjük a tojássárgás masszára. Az egészet egy tálba töltjük és takaréklángon hagyjuk a krémet megduzzadni, de nem főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk a beáztatott zselatinlapot feloldódni benne és hagyjuk amíg összeáll, majd hozzáadjuk a megmosott ribizlit. Lehűtjük és betöltjük a tésztába. A lapot kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a felső lapot, azt is megkenjük krémmel és 2 órára hideg helyre tesszük. Csokireszelékkel és ribizligerezdekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem