Ribizlis emeletes
Ribizlis emeletes
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • tojás - 5 darab
    • liszt - 5 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • víz - 5 evőkanál
    • cukor - 5 evőkanál

    A krémhez

    • tejszín - 500 milliliter
    • málna - 25 dekagramm
    • zselatin - 1 csomag
    • víz - 2 evőkanál
    • túró - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • porcukor - 15 dekagramm

    Továbbá

    • babapiskóta - 1 csomag
    • rum - 1 kevés
    • ribizli - 25 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük, a sárgához pedig hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vizet és a sütőport, majd ebbe a masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. A túrót kikeverjük 1 csomag vaníliás cukorral és 15 dkg porcukorral, valamint hozzáadjuk a citrom reszelt héját és habosra kikeverjük.
    2. A tejszínt kemény habbá verjük. Két kanál zselatinport a vízben feloldunk és megmelegítünk, de ne forraljuk. Ha langyos a zselatin akkor belekeverünk 2 ek. túrós masszát, majd hozzáadjuk a többi túrós masszához és belekeverjük a keményre vert tejszínhab felét.
    3. Ezt a túrós krémet rákenjük a megsült és kihűtött piskótára. Erre jön a megmosott, megtisztított ribizli.
    4. A babapiskótát rumban megforgatjuk és rárakjuk a túró tetejére. A málnát megmossuk, majd villával összetörjük. Ismét zselatint melegítünk és hozzáadjuk a málnapüréhez.
    5. A maradék tejszínt belekeverjük a málnás pürébe és a babapiskóta tetejére kenjük. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá.