Feltöltve:

Ribizlis emeletes

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás5 darab
liszt5 evőkanál
sütőpor1 csomag
víz5 evőkanál
cukor5 evőkanál

A krémhez

tejszín500 milliliter
málna25 dekagramm
zselatin1 csomag
víz2 evőkanál
túró25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
porcukor15 dekagramm

Továbbá

babapiskóta1 csomag
rum1 kevés
ribizli25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük, a sárgához pedig hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vizet és a sütőport, majd ebbe a masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. A túrót kikeverjük 1 csomag vaníliás cukorral és 15 dkg porcukorral, valamint hozzáadjuk a citrom reszelt héját és habosra kikeverjük.

2. lépés

A tejszínt kemény habbá verjük. Két kanál zselatinport a vízben feloldunk és megmelegítünk, de ne forraljuk. Ha langyos a zselatin akkor belekeverünk 2 ek. túrós masszát, majd hozzáadjuk a többi túrós masszához és belekeverjük a keményre vert tejszínhab felét.

3. lépés

Ezt a túrós krémet rákenjük a megsült és kihűtött piskótára. Erre jön a megmosott, megtisztított ribizli.

4. lépés

A babapiskótát rumban megforgatjuk és rárakjuk a túró tetejére. A málnát megmossuk, majd villával összetörjük. Ismét zselatint melegítünk és hozzáadjuk a málnapüréhez.

5. lépés

A maradék tejszínt belekeverjük a málnás pürébe és a babapiskóta tetejére kenjük. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem