tojás | 5 darab |
liszt | 5 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
víz | 5 evőkanál |
cukor | 5 evőkanál |
tejszín | 500 milliliter |
málna | 25 dekagramm |
zselatin | 1 csomag |
víz | 2 evőkanál |
túró | 25 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
porcukor | 15 dekagramm |
babapiskóta | 1 csomag |
rum | 1 kevés |
ribizli | 25 dekagramm |
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük, a sárgához pedig hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vizet és a sütőport, majd ebbe a masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. A túrót kikeverjük 1 csomag vaníliás cukorral és 15 dkg porcukorral, valamint hozzáadjuk a citrom reszelt héját és habosra kikeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. Két kanál zselatinport a vízben feloldunk és megmelegítünk, de ne forraljuk. Ha langyos a zselatin akkor belekeverünk 2 ek. túrós masszát, majd hozzáadjuk a többi túrós masszához és belekeverjük a keményre vert tejszínhab felét.
Ezt a túrós krémet rákenjük a megsült és kihűtött piskótára. Erre jön a megmosott, megtisztított ribizli.
A babapiskótát rumban megforgatjuk és rárakjuk a túró tetejére. A málnát megmossuk, majd villával összetörjük. Ismét zselatint melegítünk és hozzáadjuk a málnapüréhez.
A maradék tejszínt belekeverjük a málnás pürébe és a babapiskóta tetejére kenjük. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Hozzászólások