Feltöltve:

Ribizlis csokoládétorta

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

puha Rama10 dekagramm
cukor12.5 dekagramm
tojás4 darab
csokoládé12.5 dekagramm
darált mogyoró15 dekagramm
liszt10 dekagramm
kakaópor3 evőkanál
sütőpor2 teáskanál
piros ribizli50 dekagramm
ribizlilikőr, vagy egyéb gyümölcslikőr1 dl
cukor2 evőkanál
tejszín2 dl
vaníliás cukor1 evőkanál
porcukor2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát a cukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk és a tojássárgákkal meg Ramás masszával összekeverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport, végül pedig a tojáshabot.

  2. 2. lépés

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formát Ramával kikenjük és zsemlemorzsával meghintjük. A tésztát beletöltjük, elsimítjuk és 40 percig sütjük. Közben a ribizlit megmossuk, leszárítjuk és leszemezzük.

  3. 3. lépés

    A már kihűlt süteményből egy vékony lapot levágunk és szétmorzsolunk. A tészta alsó, vastag lapját likőrrel meglocsoljuk, elosztjuk rajta a ribizlit és kevés cukorral megszórjuk.

  4. 4. lépés

    A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, rákenjük a ribizlire. Megszórjuk a süteménymorzsával és a porcukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem