Feltöltve:

Ribizlis csokoládétorta

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

puha Rama10 dekagramm
cukor12.5 dekagramm
tojás4 darab
csokoládé12.5 dekagramm
darált mogyoró15 dekagramm
liszt10 dekagramm
kakaópor3 evőkanál
sütőpor2 teáskanál
piros ribizli50 dekagramm
ribizlilikőr, vagy egyéb gyümölcslikőr1 dl
cukor2 evőkanál
tejszín2 dl
vaníliás cukor1 evőkanál
porcukor2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk és a tojássárgákkal meg Ramás masszával összekeverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport, végül pedig a tojáshabot.

2. lépés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formát Ramával kikenjük és zsemlemorzsával meghintjük. A tésztát beletöltjük, elsimítjuk és 40 percig sütjük. Közben a ribizlit megmossuk, leszárítjuk és leszemezzük.

3. lépés

A már kihűlt süteményből egy vékony lapot levágunk és szétmorzsolunk. A tészta alsó, vastag lapját likőrrel meglocsoljuk, elosztjuk rajta a ribizlit és kevés cukorral megszórjuk.

4. lépés

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, rákenjük a ribizlire. Megszórjuk a süteménymorzsával és a porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem