Ribizlis álom
Ribizlis álom
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 3 egész
  • cukor - 6 evőkanál
  • liszt - 3 evőkanál
  • tejszín ízű pudingpor - 1 csomag
  • tej - 0.5 liter
  • ribizli - 30 dekagramm

A tortaforma kikenéséhez

  • Ráma - 1 darab
  • liszt - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját elkeverem a 3 evőkanál cukorral, majd a tojásfehérjét kemény habbá verem. Következő lépésben elkeverek egy kevés tojáshabot a sárgájával, a liszt egy részével, majd végül a többi lisztet is hozzáadom és maradék tojáshabot is beleforgatom. Egy gyümölcstortaformát Ramával kikenek és beszórom liszttel, majd a tésztamasszát beleöntve megsütöm. Amíg a tészta hűl, elkészítem a pudingot, amit a szokásos módon készetek el, annyi különbséggel, hogy én csak 3 evőkanál cukrot adok hozzá. Egy picit hagyom hűlni, majd a megmosott ribizlit egyenletesen elosztom a tészta tetején és erre öntöm a pudingot. Elkészíthető úgyis, hogy a tésztára előbb a puding kerül és a tetejére a ribizli. A jobb ízhatás miatt talán jobb, ha a ribizli a két édes rész között, a tészta és puding között van. Nagyon üdítő, frissítő és egyszerű kis sütemény.