Feltöltve:

Ribizlis alagút

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Alapanyag

ribizli20 dekagramm
rizs5 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
kókuszreszelék1 evőkanál
zseléfix1 csomag
tej2.5 dl
tejszínből vert hab2 dl
csokidara1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A rizsből a tejjel és 10 dkg cukorral sűrű tejberizst főzünk, a végén belekeverjük a kókuszreszeléket. A zseléfixszel simára keverjük a rizst, majd félretesszük hűlni.

  2. 2. lépés

    Amíg hűl a rizs felverjük a tejszínt, megtisztítjuk a ribizlit, majd összeforgatjuk 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Folpackal kibélelünk egy őzgerincformát.

  3. 3. lépés

    A langyos rizsbe lazán beleforgatjuk a habot és a felét belekanalazzuk a formába úgy, hogy mélyedés maradjon a közepén. Ebbe a mélyedésbe hosszanti irányban beleöntjük a leszűrt, cukros ribizlit. Bevonjuk a maradék habbal, ráborítjuk a folpackot és egy éjszakára, de minimum 3 órára hűtőbe tesszük.

  4. 4. lépés

    Tálaláskor lehúzzuk a folpackot, hosszúkás tálra borítjuk, a tetejét, hosszanti irányban megszórjuk csokidarával, majd szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem