Feltöltve:

Ribizlis, áfonyás muffin

timer 12
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

fekete ribizli, áfonya15 dekagramm
liszt25 dekagramm
tojás1 nagy
cukor15 dekagramm
sütőpor1 púpos kávéskanál
olvasztott Rama vagy olaj1.5 dl
joghurt, vagy 1,5 dl tej (kb)2 dl
durvára aprított mogyoró, vagy mandula vagy dió1 marék
citrom reszelt héja (el is hagyható)1 darab

Elkészítés

1. lépés

A száraz hozzávalókat a mogyorót is, a cukor kivételével egy nagy tálban jól összekeverjük. Egy másik tálban a folyékony hozzávalókat és a cukrot, citromhéjat keverjük össze, vigyázva, hogy a Rama ne legyen túl meleg, amikor beleöntjük, nehogy a tojásból rántotta legyen. A folyékony masszát a liszthez adjuk és gyorsan simára keverjük, végül hozzáadjuk az áfonya és a ribizli 3/4 részét. 3/4-ig töltjük a muffin formákat. A tetejére szórjuk a maradék gyümölcsöt és 20-30 percig előmelegített sütőben sütjük, az első 10-15 percben nagy lángon és vigyázva, hogy az ajtót ne nyissuk ki. Az utolsó 10-15 percben levesszük kisebbre a lángot. Amikor a muffin megsült, hagyjuk 10 percet a formában hűlni, csak utána szedjük ki.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem