Ribizlis-joghurtos torta
  • timer25 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • natúr joghurt - 150 gramm
    • narancslikőr - 2 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál
    • zselatin fix - 2 csomag
    • tejszín - 250 milliliter
    • piros ribizli - 500 gramm

    Díszítéshez

    • szeletelt mandula - 1 kevés
    • cukrozott ribizlifürtök - 30 dekagramm
    • porcukor - 1 teáskanál
    • habfixáló - 1 csomag
    • tejszín - 250 milliliter

    Piskótatészta

    • tojás (közepes méretű) - 2 darab
    • sütőpor - 1 csapott mokkáskanál
    • étkezési keményítő - 50 gramm
    • búzaliszt - 75 gramm
    • vanillincukor - 1 csomag
    • porcukor - 100 gramm
    • forró víz - 3 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojásokat a forró vízzel egy keverőedényben konyhai robotgéppel 1 perc alatt habosra keverjük. Közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztben elvegyítjük a keményítőt és a sütőport, a masszába szitáljuk, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, az alján Ramával kikent és sütőpapírral letakart) öntjük, elegyengetjük, és megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve), sütési idő: kb. 25 perc. A tésztát egy sütőrácsra borítjuk, a sütőpapírt megkenjük hideg vízzel, és óvatosan lehúzzuk. A ribizlit megmossuk, megtörölgetjük, leszemezzük, pürésítjük, és egy szitán átnyomjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a zselatin fixszel, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancslikőrt és a pürésített ribizlit, végül hozzákeverjük a tejszínhabot. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot egy tortatálra helyezzük, és köré csatoljuk a tortaforma oldalát. A krémet a tortalapra szedjük, elegyengetjük, és ráfektetjük a felső lapot. A tortát 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Azután a tejszínt felverjük a habfixálóval a tasakon található utasítás szerint. A tejszínkrémmel bevonjuk a tortát. Újabb 1 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Tálalás előtt ízlés szerint cukrozott ribizlivel és mandulával díszítjük