A tojásokat a forró vízzel egy keverőedényben konyhai robotgéppel 1 perc alatt habosra keverjük. Közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztben elvegyítjük a keményítőt és a sütőport, a masszába szitáljuk, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, az alján Ramával kikent és sütőpapírral letakart) öntjük, elegyengetjük, és megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve), sütési idő: kb. 25 perc. A tésztát egy sütőrácsra borítjuk, a sütőpapírt megkenjük hideg vízzel, és óvatosan lehúzzuk. A ribizlit megmossuk, megtörölgetjük, leszemezzük, pürésítjük, és egy szitán átnyomjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a zselatin fixszel, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancslikőrt és a pürésített ribizlit, végül hozzákeverjük a tejszínhabot. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot egy tortatálra helyezzük, és köré csatoljuk a tortaforma oldalát. A krémet a tortalapra szedjük, elegyengetjük, és ráfektetjük a felső lapot. A tortát 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Azután a tejszínt felverjük a habfixálóval a tasakon található utasítás szerint. A tejszínkrémmel bevonjuk a tortát. Újabb 1 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Tálalás előtt ízlés szerint cukrozott ribizlivel és mandulával díszítjük