tojás | 2 darab |
liszt | 25 dekagramm |
porcukor | 6 dekagramm |
Rama + egy kevés a formához | 12 dekagramm |
só | 1 darab |
banán | 1 darab |
citrom | 1 darab |
ribizli | 30 dekagramm |
kristálycukor | 5 dekagramm |
szeletelt mandula | 8 dekagramm |
őrölt fahéj | 0.5 teáskanál |
Válasszuk szét a tojásokat. Az egyik tojássárgát dolgozzuk össze a liszttel, a porcukorral, a Ramával és egy csipet sóval, majd tegyük a hűtőbe fél órára. Vágjuk le a tészta 2/3-át, majd nyújtsuk ki és béleljünk ki vele egy 25 cm átmérőjű, Ramával kikent tortaformát úgy, hogy legyen pereme is. Szurkáljuk meg villával, a szélét pedig kenjük meg vízzel.
A banánt hámozzuk meg, szeleteljük fel és facsarjuk rá a citrom levét. Keverjük hozzá a kristálycukrot, a megtisztított ribizlit, a mandula felét és a fahéjat, majd forgassuk bele a habbá vert tojásfehérjéket is.
Osszuk el a tésztán egyenletesen a tölteléket. A megmaradt tésztát nyújtsuk ki, fektessük a töltelékre, és jól nyomkodjuk össze a tésztaszéleket.
A maradék tojássárgával kenjük meg a tetejét, és szórjuk meg a megmaradt mandulával. Süssük 170 fokos sütőben 35-40 percig.
Hozzászólások