Feltöltve:

Ribizlis-banános pite

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás2 darab
liszt25 dekagramm
porcukor6 dekagramm
Rama + egy kevés a formához12 dekagramm
1 darab
banán1 darab
citrom1 darab
ribizli30 dekagramm
kristálycukor5 dekagramm
szeletelt mandula8 dekagramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Válasszuk szét a tojásokat. Az egyik tojássárgát dolgozzuk össze a liszttel, a porcukorral, a Ramával és egy csipet sóval, majd tegyük a hűtőbe fél órára. Vágjuk le a tészta 2/3-át, majd nyújtsuk ki és béleljünk ki vele egy 25 cm átmérőjű, Ramával kikent tortaformát úgy, hogy legyen pereme is. Szurkáljuk meg villával, a szélét pedig kenjük meg vízzel.

2. lépés

A banánt hámozzuk meg, szeleteljük fel és facsarjuk rá a citrom levét. Keverjük hozzá a kristálycukrot, a megtisztított ribizlit, a mandula felét és a fahéjat, majd forgassuk bele a habbá vert tojásfehérjéket is.

3. lépés

Osszuk el a tésztán egyenletesen a tölteléket. A megmaradt tésztát nyújtsuk ki, fektessük a töltelékre, és jól nyomkodjuk össze a tésztaszéleket.

4. lépés

A maradék tojássárgával kenjük meg a tetejét, és szórjuk meg a megmaradt mandulával. Süssük 170 fokos sütőben 35-40 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem