Ribizlimorzsa
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • ribizli - 50 dekagramm
  • cukor - 4 evőkanál
  • liszt - 20 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • szeletelt mandula - 2 marék
  • só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Pucoljuk és mossuk meg a ribizlit. Alaposan csöpögtessük le, tegyük egy tűzálló tál aljára, és keverjük el 3 púpozott evőkanálnyi kristálycukorral.
  2. Keverjük össze a lisztet a maradék egy ek cukorral, a sóval és a mandulával, majd adjuk hozzá a felkockázott, szoba-hőmérsékletű Ramát és kézzel morzsoljuk össze a tésztát.
  3. Szórjuk rá a morzsát a ribizlire, egyengessük el és 180-200 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.