Feltöltve:

Ribizlimorzsa

timer 80
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

ribizli50 dekagramm
cukor4 evőkanál
liszt20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
szeletelt mandula2 marék
1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Pucoljuk és mossuk meg a ribizlit. Alaposan csöpögtessük le, tegyük egy tűzálló tál aljára, és keverjük el 3 púpozott evőkanálnyi kristálycukorral.

  2. 2. lépés

    Keverjük össze a lisztet a maradék egy ek cukorral, a sóval és a mandulával, majd adjuk hozzá a felkockázott, szoba-hőmérsékletű Ramát és kézzel morzsoljuk össze a tésztát.

  3. 3. lépés

    Szórjuk rá a morzsát a ribizlire, egyengessük el és 180-200 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1