tojás | 6 darab |
---|---|
kristálycukor | 6 evőkanál |
liszt | 20 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Ráma | 0.5 csomag |
Ráma | 1 csomag |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tej | 4 dl |
liszt | 4 evőkanál |
ribizli | 750 gramm |
---|
Ribizli mánia a Desszertek kategóriában
Hat tojást szétválasztunk. A fehérjét felverjük, a sárgájához tojásonként egy evőkanál cukrot adunk. Egy csomag sütőport, 20 dkg lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot és fél csomag Ramát elkeverünk, majd a tojásfehérjét és a cukros sárgát is hozzáadjuk, végül megsütjük a piskótát.
A krémhez habosra keverünk egy csomag Ramát 20 dkg cukorral és 1 csomag vaníliával. Majd 4 dl tejből és 4 evőkanál lisztből krémet főzünk.
Ha kihűlt, összekeverjük a cukros Ramával. Rákenjük a tésztára, ribizlivel gazdagon díszítjük és ha akarjuk gyümölcskocsonyával leönthetjük.