Feltöltve:

Ribiszkés-diós kocka

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

zsemlemorzsa3 evőkanál
piros ribiszke1 kilogramm
fahéj1 csapott mokkáskanál
cukor4 evőkanál

Tészta

liszt45 dekagramm
cukor4 pohár
Ráma16 dekagramm
tojássárga2 darab
1 csipetnyi
tejföl3 evőkanál

Diós krémhez

tojás4 darab
cukor4 evőkanál
tejföl4 evőkanál
darált dió15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, Ramával kikent, lisztezett tepsibe nyomkodjuk, a zsemlemorzsával meghintjük.

  2. 2. lépés

    A megmosott, leszárazott ribiszkét összeforgatjuk a fahéjjal és a cukorral, majd a tésztára szórjuk.

  3. 3. lépés

    A diós masszához a tojássárgákat a fele cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a tejfölt. A fehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a maradék cukrot. Óvatosan a cukros tojássárgába forgatjuk, közben a diót is beleszórjuk, majd a ribiszkére simítjuk.

  4. 4. lépés

    Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 35 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre