Feltöltve:

Rétes (húzott)

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma1 diónyi
ecet1 evőkanál
élesztő kevés tejben felfuttatott1 kevés
só (langyos vízben feloldva)1 marék
finomliszt25 dekagramm
rétesliszt75 dekagramm

Töltelék

tetszés szerinti mennyiségű túró, meggy, mák, káposzta, krumpli, alma stb.1 adag

Locsoláshoz

olaj1 darab
Ráma1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztát jól kidolgozzuk a hozzávalókkal, úgy, hogy elváljon az edény falától. Annyi langyos vízzel, amennyit felvesz. Igény szerint, én általában 6 cipóra osztom. Tálcára rakom őket és olajjal megkenem a tetejüket, hogy ne keményedjenek meg, így könnyebb lesz nyújtani. Kb. fél óra pihenés után lisztezett terítőre rakom úgy, hogy előtte középen egy kicsit a kézfejemen széthúzom, majd a közepétől haladva szép vékonyra húzogatom, majd meglocsolom Ramával, vagy olajjal, rárakom a tölteléket és a terítő szélét fogva felhajtom, feltekerem úgy, hogy hirtelen mozdulatokkal egymásra dobálom. A kinyújtás után, ha akarjuk, leszedhetjük a szélét, így szebb lesz a rétes. Megtöltjük a kívánt töltelékkel: túró, meggy, mák, káposzta, krumpli, alma stb. tetejét Ramával megkenjük, majd forró sütőben pirosra sütjük. Minden egyes tészta nyújtása előtt lisztezzük be a konyharuhát, hogy ne ragadjon le.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem