Feltöltve:

Rétes (húzott)

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

tetszés szerinti mennyiségű túró, meggy, mák, káposzta, krumpli, alma stb.1 adag

Locsoláshoz

olaj1 darab
Ráma1 darab

-

Ráma1 diónyi
ecet1 evőkanál
élesztő kevés tejben felfuttatott1 kevés
só (langyos vízben feloldva)1 marék
finomliszt25 dekagramm
rétesliszt75 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztát jól kidolgozzuk a hozzávalókkal, úgy, hogy elváljon az edény falától. Annyi langyos vízzel, amennyit felvesz. Igény szerint, én általában 6 cipóra osztom. Tálcára rakom őket és olajjal megkenem a tetejüket, hogy ne keményedjenek meg, így könnyebb lesz nyújtani. Kb. fél óra pihenés után lisztezett terítőre rakom úgy, hogy előtte középen egy kicsit a kézfejemen széthúzom, majd a közepétől haladva szép vékonyra húzogatom, majd meglocsolom Ramával, vagy olajjal, rárakom a tölteléket és a terítő szélét fogva felhajtom, feltekerem úgy, hogy hirtelen mozdulatokkal egymásra dobálom. A kinyújtás után, ha akarjuk, leszedhetjük a szélét, így szebb lesz a rétes. Megtöltjük a kívánt töltelékkel: túró, meggy, mák, káposzta, krumpli, alma stb. tetejét Ramával megkenjük, majd forró sütőben pirosra sütjük. Minden egyes tészta nyújtása előtt lisztezzük be a konyharuhát, hogy ne ragadjon le.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem