Retekszósz
Retekszósz
  • timer15 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • tejföl - 1 dl
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • Knorr Ételsűrítő - 1 evőkanál
  • hónapos retek - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Keverjük el a Zöldségleves-kockát 1,5 pohár forrásban levő vízzel. A retkeket mossuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Adjuk hozzá az alapléhez a Knorr ételsűrítőt és kézi habverővel folyamatosan keverve főzzük kb. 10 percig.
  3. A főzés vége felé adjuk hozzá a tejfölt, majd főzzük amíg a szósz megfelelő állagú nem lesz.
  4. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a reszelt retket.
  5. Vágjuk apróra a petrezselymet és a fokhagymát, majd adjuk a szószhoz. Azonnal tálaljuk.