Reszelt túrós
Reszelt túrós
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 40 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • tojásárgája - 1 darab
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • kakaópor - 3 evőkanál

A tepsi kikenéséhez

  • Ráma - 1 darab
  • liszt - 1 darab

krem

  • túró - 50 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • porcukor - 15 dekagramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • tojássárgája - 4 darab
  • tojásfehérje - 5 darab

Elkészítés:

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd egyenként cipókká formájuk. Frissentartó fóliába csomagolva legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a túrót villával áttörjük, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a lisztet meg a tojássárgát jól kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túróba forgatjuk. Az egyik cipót egy Ramával kikent, liszttel behintett tepsibe reszeljük, (a nagy lyukú reszelőt használjunk), majd a túrókrémet rásimítjuk. A másik cipót a túrókrémre reszeljük és előmelegített sütőben 180°C-on, 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre nem ragad massza.