Reszelt fehérrépa leves
Reszelt fehérrépa leves
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 8 dl
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csomag
  • fehérrépa - 30 dekagramm
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • Főzőtejszín - 2 dl

Elkészítés:

  1. A fehérrépát (de a levest készíthetjük akár karfiolból, zellerből, karalábéból is) mosás, tisztítás után nagyobb reszelőn lereszeljük, 3 evőkanál étolajon röviden lepirítjuk, ízesítjük a Knorr Házias Tyúkhús Levesalappal, röviden pároljuk, majd felöntjük 8 dl vízzel.
  2. 10 percig főzzük, ezt követően hozzáadunk 2 dl tejszínt és már tálalhatjuk is apróra vágott petrezselyemmel megszórva.
  3. A leves elkészíthető zöldborsóból és kukoricából is – természetesen ezeket nem kell lereszelnünk.