Reszelt fehérrépa leves a Levesek kategóriában
A megmosott fehérrépát hámozzuk meg, kés helyett használjunk inkább pucolót, hogy ne vesszen sok kárba a zöldségből. A reszelő nagy lyukú részén reszeljük le a fehérrépákat, a megmaradt végeket késsel aprítsuk fel.
Egy lábasba öntsünk egy kevés étolajat, melegítsük fel, rakjuk bele a lereszelt fehérrépát, majd egy pici sóval ízesítsük – így a répa hamarabb fog levet ereszteni és így hamarabb fog megfőni. Addig pirítsuk a fehérrépát, amíg a széle elkezd egy kicsit barnulni, ennek az ideje csupán néhány perc. Felöntjük vízzel, elkeverjük, majd lefedjük, hogy hamarabb felforrjon.
Miután felforrt a leves, jöhet bele a Knorr Tyúk Házias Levesalap, amíg az elolvad, addig hozzáadjuk a tejszínt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és egy kevés frissen őrölt borsot, elkavarjuk és pillanatok alatt felforraljuk. Vigyázzunk, nehogy kifusson. Mélytányérba tálaljuk, őrölt borssal és petrezselyemmel megszórva kínáljuk, adhatunk mellé pirítóst is.