Feltöltve:

Részeges sárgabarack

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

nagy tejföl

-

fahéjas porcukor a tetejére1 kevés
olaj a sütéshez1 liter
1 csipetnyi
őrölt gyömbér1 teáskanál
őrölt fahéj1 teáskanál
porcukor1 evőkanál
finomliszt15 dekagramm
fehérbor1.5 dl
tojás1 darab
sárgabarack50 dekagramm
mokkacukor (annyi, ahány darab a sárgabarack)1 adag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A boros tésztához a bort a tojással habosra verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a sót. Annyi lisztet keverünk bele, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatészta legyen belőle. Félretesszük. A sárgabarackokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd úgy magozzuk ki, hogy a gyümölcs egyben maradjon. A mag helyére rakunk egy-egy szem mokkacukrot. A barackot kissé összenyomjuk, és lisztbe mártjuk. Ezután a tésztába forgatjuk, és rögtön forró olajba tesszük. Vigyázat! A tésztában lévő cukor miatt nagyon hamar sül, egyetlen percre sem szabad magára hagyni, mert megéghet! A megsült barackokat papírtörülközőre tesszük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa, és még melegen fahéjas cukorral gazdagon meghintjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem