Feltöltve:

Részegbarát

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

babapiskóta2 csomag
vaníliás cukor2 csomag
porcukor30 dekagramm
Ráma1 csomag
liszt8 evőkanál
tej0.5 liter
rumos tej a piskóták megáztatásához)1 kevés

Tésztához

tojás1 darab
kakaó1 evőkanál
szalagáré (ezt tejben megáztatjuk)1 kávéskanál
porcukor5 dekagramm
Ráma5 dekagramm
liszt20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 2 egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk úgy, hogy egy közepes méretű tepsit éppen befedjen. A tepsi tetején (megfordítva), közepes melegségű sütőben megsütjük mindkét lapot. A krémhez a tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, (mintha besamelt készítenénk). A Ramát a cukrokkal habosra keverjük. A babapiskótát, hirtelen, megforgatjuk a rumos tejben, vigyázva, hogy a piskóta ne ázzon szét. A sütemény összerakása: 1 lap tészta, krém, babapiskóta, krém, tészta. A tetejére 1 csomag Ramából és 3 ek kakaóból csokoládémázat készítünk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre