Répatorta cukormázzal
Répatorta cukormázzal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • répa - 25 dekagramm
    • kristálycukor - 30 dekagramm
    • Sütőpor - 1 csomag
    • szódabikarbóna - 0.5 kávéskanál
    • Só - 1 csipetnyi
    • Fahéj - 1 kevés
    • dió - 15 dekagramm
    • Liszt - 20 dekagramm
    • Tojás - 4 darab
    • Olaj - 1.5 dl

    Máz

    • Tojás - 1 darab
    • citrom leve - 0.5 darab
    • porcukor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. 25 dkg répát lereszelek, de aprítógépben is megőrölhetjük. 30 dkg kristálycukrot elkeverünk 1 cs sütőporral, 1/2 kávéskanál szódabikarbónával, némi sóval, csipetnyi őrölt fahéjjal. Hozzákeverünk 15 dkg diót és 20 dkg lisztet. 4 egész tojást elkeverünk 1,5 dl olajjal, majd a száraz keverékhez öntjük. Fakanállal összekeverjük, és beletesszük a répát is. Még egyszer átkeverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformába, vagy nagyobb tepsibe öntjük, és 180 fokon, 45 perc alatt megsütjük. Nem szabad kiszárítani, nem baj, ha kissé ragad. 1 db tojásfehérjét fél citrom levével és annyi porcukorral keverünk el, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Ezt kenjük még forrón a tészta tetejére, és tegyük a már kikapcsolt, de még meleg sütőbe, majd nyitott ajtó mellett szárítsuk rá a fehér cukormázat.