Feltöltve:

Répatorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
szegfűszeg1 kávéskanál
szerecsendió1 kávéskanál
fahéj1.5 teáskanál
szódabikarbóna2 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt20 dekagramm
Ráma8 dekagramm
sárgarépa, reszelve5 darab
méz5 evőkanál
durvára vágott dió20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Szétválasztjuk a tojások fehérjéjét és sárgáját, majd a sárgáját a mézzel és a Ramával habosra keverjük, (ez elég sűrű lesz). A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Ezután elkeverjük a tojássárgával, (kissé kemény lesz az állaga). Végül a habosra felvert fehérjét is hozzáadjuk, majd beletesszük a répát, diót, mazsolát, szilvát és a mandulát. A dió és a mandula sokkal finomabb, ha előpirítjuk. A Ramával kikent és kilisztezett tortaformát zsemlemorzsával meghintjük, ebben sütjük a tésztát, 180 fokon 70 percig. A répa nedvességét átveszik az aszalt gyümölcsök, így szőlőszemnyi mazsolákra számítsunk. Igazán kellemes, egészséges finomság. Jó sütögetést és eszegetést kívánok hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem