Feltöltve:

Répatorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás4 darab
szegfűszeg1 kávéskanál
szerecsendió1 kávéskanál
fahéj1.5 teáskanál
szódabikarbóna2 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt20 dekagramm
Ráma8 dekagramm
sárgarépa, reszelve5 darab
méz5 evőkanál
durvára vágott dió20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Szétválasztjuk a tojások fehérjéjét és sárgáját, majd a sárgáját a mézzel és a Ramával habosra keverjük, (ez elég sűrű lesz). A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Ezután elkeverjük a tojássárgával, (kissé kemény lesz az állaga). Végül a habosra felvert fehérjét is hozzáadjuk, majd beletesszük a répát, diót, mazsolát, szilvát és a mandulát. A dió és a mandula sokkal finomabb, ha előpirítjuk. A Ramával kikent és kilisztezett tortaformát zsemlemorzsával meghintjük, ebben sütjük a tésztát, 180 fokon 70 percig. A répa nedvességét átveszik az aszalt gyümölcsök, így szőlőszemnyi mazsolákra számítsunk. Igazán kellemes, egészséges finomság. Jó sütögetést és eszegetést kívánok hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem