Feltöltve:

Répatorta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tortához

sárgarépa30 dekagramm
liszt30 dekagramm
porcukor25 dekagramm
olaj1.5 dl
tojás3 darab
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
citrom0.5 darab
őrölt fahéj1 csipetnyi

A mázhoz

mascarpone10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Vajas íz5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A répát hámozd meg és reszeld le.

  2. 2. lépés

    A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát.

  3. 3. lépés

    A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citrom héját, és a fahéjat.

  4. 4. lépés

    A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és forgasd bele a tésztába.

  5. 5. lépés

    Kenj ki egy tortaformát, szórd meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát.

  6. 6. lépés

    Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.

  7. 7. lépés

    A krémsajtot és a Vajas ízt keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot.

  8. 8. lépés

    Amikor a süti kihűlt, kend a krémet a tetejére, és tedd a tortát hűtőbe. Amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is.

  9. 9. lépés

    Ízlésed szerint díszítheted. Én dió krokanttal tettem.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem