Feltöltve:

Répatorta

timer 80
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tojás4 darab
porcukor20 dekagramm
méz (2 evőkanál)5 dekagramm
reszelt sárgarépa45 dekagramm
Liszt25 dekagramm
1 csipetnyi
Sütőpor0.5 csomag
mandula10 dekagramm
Fahéj1 teáskanál
Ráma10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A Ramát megolvasztjuk. Egy tálba belereszeljük a répát, ráöntjük a folyékony Ramát és a mézet, majd az egészet összekeverjük.

2. lépés

A tojásokat a porcukorral habbá verjük és rátesszük a répás keverékre. Az átszitált lisztet és a finomra őrölt mandulát, a sóval, valamint a fahéjjal először szárazon összekeverjük, majd a tojásos, répás masszához adjuk. Fakanállal összekeverjük.

3. lépés

Célszerű a lisztet két részletben adagolni, mert így könnyebb elkeverni. A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 170 °C-on 65-70 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem