Feltöltve:
timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Cukor23 dekagramm
Olaj3 cl
reszelt sárgarépa15 dekagramm
Tojás7 darab
Fahéj5 gramm
Liszt20 dekagramm
darált dió8 dekagramm
Sütőpor1 dekagramm

krem

margarin20 dekagramm
Cukor20 dekagramm
mascarpone40 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk a cukor 2/3-ad részével, majd hozzáöntünk 3 cl olajat és beletesszük a reszelt sárgarépát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor 1/3-ad részével. Óvatosan összekeverjük a sárgával, hozzáadjuk a sütőporral és a fahéjjal elkevert lisztet, majd a darált diót. Kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokon 15 percig, majd 160 fokon 30 percig tovább sütjük. Krém készítése. A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, ízesítjük a levével, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponét. A kihűlt tortát 2 vagy 3 felé vágjuk, attól függően, hogy milyen magasra nőtt a piskótánk. Elosztjuk a krémet, de maradjon a torta oldalára és tetejére is egy kevés. A torta oldalát megkenjük a krémmel és darált dióval díszítjük. A tetejére rózsát nyomunk a krém maradékából. Ha van kedvünk répákat formázhatunk marcipánból és azzal díszítjük a tortánkat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem