Feltöltve:

Répás sütemény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

olaj250 milliliter
tojás4 darab
barna cukor250 gramm
mazsola150 gramm
fahéj2 teáskanál
szódabikarbóna2 teáskanál
teljes kiőrlésű búzaliszt250 púpos evőkanál
dió250 gramm
sárgarépa500 gramm
vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

Krémhez

porcukor80 gramm
mascarpone250 gramm
Ráma50 gramm
vaníliás cukor1 csomag
Rama a tepsi kikenéséhez1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sárgarépát megpucoljuk, durvára reszeljük, a diót finomra vágjuk és tálban összekeverjük őket. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával. Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget. Az egészet egy Ramával kikent, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32 x 25 x 4 cm-eset használtam) és elegyengetjük a tetejét. Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a süti kihűlt, a tepsiből tálcára tesszük, rákenjük a tetejére a krémet. Kockákra vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem