Répa pogácsa szezámmaggal​
Répa pogácsa szezámmaggal​
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • bulgur - 150 gramm
  • Delikát Kevesebb só több zöldség - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 150 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • keményítő - 1.5 evőkanál
  • zabpehely - 80 gramm
  • kurkuma - 1 teáskanál
  • őrölt kömény - 0.5 teáskanál
  • Bors - 1 csipetnyi
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • szezámmag - 60 gramm
  • olívaolaj - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a bulgurt a csomagolásán található instrukciók szerint egy kis Delikáttal ízesítve. Tegyük félre hűlni.
  2. Vágjuk apró kockákra a sárgarépát és a hagymát, finoman keverjük a bulgurhoz. Keverjük össze a keményítőt 1 evőkanál vízben. Keverjük hozzá a zabot, a fűszereket és az apróra vágott petrezselymet. És hagyjuk 15 percig állni.
  3. Készítsünk 20 kis pogácsát, amit hempergessünk meg szezámmagban. Majd forró olívaolajban süssük ki. Közepes lángon mindkét oldalát kb 5 perc alatt. ​
  4. Séf tipp: Tálaljuk joghurt mártogatóssal és friss salátával.

Sütéshez