Reform rakott bolognais penne
Reform rakott bolognais penne
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • olaj - 3 evőkanál
  • babérlevél - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • tejszín - 1 dl
  • só - 1 teáskanál
  • paradicsomlé - 3 dl
  • darált sertéshús - 30 dekagramm
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • xilit - 1 teáskanál
  • cukormentes ketchup - 3 evőkanál
  • szénhidrátcsökkentett penne száraztészta - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A raguhoz az apróra vágott hagymát olajon egy wokban megpirítjuk beletesszük a húst és a fűszereket.
  2. Amikor megpirult a hús ráöntjük a paradicsomlevet,ketchupot és adunk hozzá 1tk xilitet majd készre főzzük .
  3. Addig főzzük amíg egy sűrű bolognai ragut nem kapunk.
  4. Ezután megfőzzük sós vízben a tésztát kb 10 perc alatt,majd leszűrjük és teszünk rá egy evőkanál olívaolajat.
  5. A tésztát a raguhoz adjuk még melegen.
  6. Jól összekeverjük a ragut a tésztával majd egy hőálló tálba öntjük.
  7. Az öntethez a tejfölt, a tejszínt, sót és fehérborsot összekeverünk, és a tésztás ragura öntjük. Rászórjuk a reszelt sajtot is.
  8. Légkeveréses sütőben 180C-on 20 perc alatt pirosra sütjük.
  9. Amikor megsült kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni.
  10. Amikor már langyos kockákat vághatunk belőle és bazsalikommal,koktélparadicsommal tálaljuk.