Reform pulykaburger, ropogós édesburgonya chipssel - Görbe Pali konyhájából
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

    Pulykaburger

    • teljes kiörlésű zsemle - 4 darab
    • cukormentes ketchup - adag
    • cukormentes majonéz - adag
    • mustár - adag
    • koktél paradicsom - darab
    • spenót - 50 gramm
    • pulykacomb filé - 400 gramm
    • kis szemű zabpehely - 30 gramm
    • Só - 1 teáskanál
    • Bors - 1 teáskanál
    • római kömény - 1 kávéskanál
    • light mozzarella - 100 gramm
    • vöröshagyma - 1 darab

    Édesburgonya chips

    • édesburgonya - 400 gramm
    • olívaolaj - 1 evőkanál
    • rozmaring szál - 1 darab
    • Só - csipetnyi
    • Bors - csipetnyi

    Elkészítés:

    1. Az édesburgonyát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
    2. A tepsit kibéleljük alufóliával, és bele locsoljuk az olíva olajat, majd szétkenjük benne.
    3. A burgonya tallérokat egymás mellé fektetjük, majd fűszerezzük. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük őket.
    4. A hagymát megpucoljuk, és félbe vágjuk, majd csíkokra. Kevés kókuszolajon lepirítjuk őket, és egy kistálba szedjük, amíg a többi elkészül
    5. A darálthúst, sót, borsot, római köményt és az apró szemű zabpelyhet összedolgozzuk, és félretesszük.
    6. A zsemléket félbe vágjuk és az alját lepirítjuk mindkettőnek. Amikor ez megvan a húsból 4 egyforma pogácsát készítünk, és a serpenyőben közepes lángon 5-5 perc alatt pirosra sütjük mindkét oldalát.
    7. Amíg ezek sülnek a zsemlék alját megkenjük a ketchup-mustár-majonézzel, majd rápakoljuk a spenótot és a vékonyra szelt paradicsomot.
    8. Amikor a hús elkészül, a paradicsom tetejére tesszük.
    9. A serpenyőbe reszeljük a mozzarellát és magas hőfokon elkezdjük benne sütni. Egyszerűbb, ha kis kupacikor csinálunk, és hagyjuk szétfolyni őket. Amikor ez megvan a zsemlék tetejét nyomjuk rájuk, és hagyjuk fél percig, hogy felragadjanak rá, majd tegyük a tányérra ezeket is.
    10. Közben elkészült az édesburgonya is a sütőben, szedjük a tányérra, és a burgerekre szórjuk rá a sült hagymát végezetül.

    Sütéshez