teljes kiörlésű zsemle | 4 darab |
---|---|
cukormentes ketchup | ízlés szerinti adag |
cukormentes majonéz | ízlés szerinti adag |
mustár | ízlés szerinti adag |
koktél paradicsom | ízlés szerinti darab |
spenót | 50 gramm |
pulykacomb filé | 400 gramm |
kis szemű zabpehely | 30 gramm |
Só | 1 teáskanál |
Bors | 1 teáskanál |
római kömény | 1 kávéskanál |
light mozzarella | 100 gramm |
vöröshagyma | 1 darab |
édesburgonya | 400 gramm |
---|---|
olívaolaj | 1 evőkanál |
rozmaring szál | 1 darab |
Só | ízlés szerinti csipetnyi |
Bors | ízlés szerinti csipetnyi |
Sütési hőmérséklet | 200 ° |
---|
Reform pulykaburger, ropogós édesburgonya chipssel - Görbe Pali konyhájából a Főételek kategóriában
Az édesburgonyát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A tepsit kibéleljük alufóliával, és bele locsoljuk az olíva olajat, majd szétkenjük benne.
A burgonya tallérokat egymás mellé fektetjük, majd fűszerezzük. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük őket.
A hagymát megpucoljuk, és félbe vágjuk, majd csíkokra. Kevés kókuszolajon lepirítjuk őket, és egy kistálba szedjük, amíg a többi elkészül
A darálthúst, sót, borsot, római köményt és az apró szemű zabpelyhet összedolgozzuk, és félretesszük.
A zsemléket félbe vágjuk és az alját lepirítjuk mindkettőnek. Amikor ez megvan a húsból 4 egyforma pogácsát készítünk, és a serpenyőben közepes lángon 5-5 perc alatt pirosra sütjük mindkét oldalát.
Amíg ezek sülnek a zsemlék alját megkenjük a ketchup-mustár-majonézzel, majd rápakoljuk a spenótot és a vékonyra szelt paradicsomot.
Amikor a hús elkészül, a paradicsom tetejére tesszük.
A serpenyőbe reszeljük a mozzarellát és magas hőfokon elkezdjük benne sütni. Egyszerűbb, ha kis kupacikor csinálunk, és hagyjuk szétfolyni őket. Amikor ez megvan a zsemlék tetejét nyomjuk rájuk, és hagyjuk fél percig, hogy felragadjanak rá, majd tegyük a tányérra ezeket is.
Közben elkészült az édesburgonya is a sütőben, szedjük a tányérra, és a burgerekre szórjuk rá a sült hagymát végezetül.