Feltöltve:

Rebarbarás, epres pite

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

rebarbara70 dekagramm
eper10 darab
cukor1 darab
fahéj1 darab
citrom1 púpos evőkanál
keményítő1 evőkanál
mandula1 bögre
hideg Rama30 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
tojás2 egész
liszt45 dekagramm
0.5 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Töltelék: 6-7 szál (60-70 dkg) rebarbarát meghámozunk, megmossuk és 2 cm-es darabokra vágjuk. Hozzáaprítunk 5-10 szem epret és 1 dl vízzel, 3-4 kanál cukorral, 1 kk fahéjjal, valamint 1 citrom reszelt héjával felforraljuk, végül 1 púpozott ek. keményítővel besűrítjük. A végén 1 dl darált mandulát és egy kis fahéjat keverünk bele. Ezt a masszát kihűtjük.

2. lépés

Tészta: 30 dkg hideg Ramát 10 dkg kristálycukorral, 2 egész tojással, 45 dkg liszttel, 1/2 kk. sóval összemorzsolunk. A Rama maradjon kicsit darabos, borsónyi nagyságú és annyi jéghideg vízzel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. A tésztát is megbolondíthatjuk 1 citrom reszelt héjával. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe 1-2 órára. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vékonyságúra és a sütőformánkat rátéve 2-3 centivel nagyobbra szabjuk ki. A Ramával kikent sütőformába fordítsuk bele a tésztát, öntsük rá a tölteléket és a tészta széleit szép hullámosan hajtsuk rá. A maradék tésztából hurkákat formázzunk és tetszőlegesen rácsozzuk be a töltelék szabadon maradt felületét. 180 C-os sütőben süssük rózsaszínre, kb. 50 perc alatt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem