Feltöltve:

Rebarbarás-grízes rétes

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

rétestészta1 csomag

A grízes töltelékhez

tej1 liter
tojás2 darab
gríz (búzadara)120 gramm
cukor250 gramm

A gyümölcsös töltelékhez

rebarbara1 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A grízes töltelékhez a tojásokat habosra verjük, majd hozzáöntjük a maradék hozzávalót is és lassú tüzön, folytonos kevergetés mellett felforaljuk. Hagyjuk kicsit hülni, de közben néha kevergetjük, hogy ne dermedjen meg a teteje.

  2. 2. lépés

    A rebarbarát vékonyan meghámozzuk, majd ujjnyi vastag darabokra vágjuk, míg hül a gríz.

  3. 3. lépés

    A réteslapokat vékonyan meglocsoljuk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, s a tölteléket arányosan elosztjuk rajtuk. Egy csík gríz mellé egy csík rebarbarát teszünk, majd feltekerjük.
    Így járunk el minden darabnál.

  4. 4. lépés

    A réteseket megkenjük felvert tojással és 180 fokos sütöben 30-40 percig sütjük.
    Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre