rétestészta | 1 csomag |
tej | 1 liter |
tojás | 2 darab |
gríz (búzadara) | 120 gramm |
cukor | 250 gramm |
rebarbara | 1 kilogramm |
A grízes töltelékhez a tojásokat habosra verjük, majd hozzáöntjük a maradék hozzávalót is és lassú tüzön, folytonos kevergetés mellett felforaljuk. Hagyjuk kicsit hülni, de közben néha kevergetjük, hogy ne dermedjen meg a teteje.
A rebarbarát vékonyan meghámozzuk, majd ujjnyi vastag darabokra vágjuk, míg hül a gríz.
A réteslapokat vékonyan meglocsoljuk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, s a tölteléket arányosan elosztjuk rajtuk. Egy csík gríz mellé egy csík rebarbarát teszünk, majd feltekerjük.
Így járunk el minden darabnál.
A réteseket megkenjük felvert tojással és 180 fokos sütöben 30-40 percig sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzászólások