Feltöltve:

Rebarbarás-almás pite

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

cukor2 evőkanál
darált dió2 evőkanál
reszelt alma5 darab
tisztított, párolt rebarbara40 dekagramm
zsemlemorzsa1 darab
fahéj1 darab

Tészta

tejföl2 teáskanál
Ráma10 dekagramm
tojás2 egész
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
porcukor18 dekagramm
liszt40 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, pihentetjük míg a töltelék elkészül. A rebarbarát megpucoljuk, 1,5-2 cm darabokra vágjuk, és megpároljuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A kihűlt rebarbaramasszához adjuk az almát, a cukrot és a darált diót. A tésztát két részre vágjuk, egyiket kinyújtjuk és Ramával kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe tesszük. Zsemlemorzsával meghintjük, rátesszük a tölteléket, fahéjjal megszórjuk, zsemlemorzsával lehintjük és rátesszük a másik kinyújtott tésztalapot. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben világosra sütjük. Porcukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem